ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE MEĐU RIJETKIMA KOJE SU OSTALE U HRVATSKOM VOJNOM UČILIŠTU


1. VELIKA VIJEST: DOGOVORENE PRIPREME NA MORU ZA SVA TRI 1A SASTAVA
2. VELIKA VIJEST: SOKOL ĆE IZRADITI DODATNU OPREMU

3. VELIKA VIJEST: MEĐU RIJETKIMA KOJI ĆE OSTATI U VOJSCI

Hrvatsko vojno učilište je otkazalo korištenje svojih prostora gotovo svim civilnim korisnicima. Do nedavno je u HVU bilo čak 40 civilnih institucija koje su koristile prostor, da bi ih danas ostalo tek 5. Zagrebačke mažoretkinje su među tih malo koji su ostali. Dobili smo prethodno mišljenje svih relevantnih ureda unutar Hrvatske vojske među kojima i Ureda za odnose sa javnošću i informiranje, da bi na koncu Ministar obrane izdao odobrenje za korištenje prostora velike koncertne dvorane Časničkog doma Hrvatskog vojnog učilišta. Prilikom izrade sve papirologije koja je bila potrebna a i kao pomoć oko ubrzavanja nimalo jednostavnog postupka mnogo nam je pomogao kapetan bojnog broda Jurica Jerković, inače tata neše mažoretkinje Ive Jerković*, a koji je viši inspektor Hrvatske vojske.

Zapovjednik HVU general pukovnik Slavko Barić je prilikom nedavnog sastanka sa predstavnicima Zagrebačkih mažoretkinja rekao: "Vi niste nikada bili problem, i sve što smo tražili da se regulira nije bilo radi vas. Mi smo vrlo zadovoljni sa suradnjom sa Zagrebačkim mažoretkinjama i vi ste dobrodošli u Hrvatsko vojno učilište". Potom nam je i pokazao građevinske zahvate koji se rade u HVU. Osim kampusa koji je već dovršen obnovit će se sve fasade (pa i prostora kojeg mi koristimo), potom će se obnoviti Časnički dom iznutra (gdje je i dvorana u kojoj mi vježbamo), srušit će se svi montažni paviljoni ispred restorana (prvi je već srušen), i na tom mjestu će se napraviti prekrasan park sa bistama osoba koje nose pojedine škole HVU, sadašnje ogromno parkiralište postati će novo strojilšte, tako da će sportski objekti ostati samo za sportsku namjenu. Napravit će se hotel, podzemna garaža i kompleks zatvorenih bazena, a preuredit će se i preostale sportske dvorane (neke već jesu).

Tijekom boravka u HVU imali smo kratak sastanak i sa komodorom Tihomirom Hercegom (zamjenikom zapovjednika HVU), sa bojnikom Draganom Barićem (zapovjednik opslužništva HVU) i bojnikom Ivicom Teklićem (zapovjednik Doma HVU). Bojnik Teklić je rekao da sa Zagrebačkim mažoretkinjama nikada nije bilo ni najmanje problema, te da je zahvalan Zagrebačkim mažoretkinjama za Božićni koncert kojeg rade za djelatnike HVU-a.

Sa generalom Barićem je dogovoreno da ćemo osim promocije novih generacija studenata u HVU raditi i promocije diploma polaznika vojne akademije, te ćemo pratiti i ostale aktivnosti HVU, dok će Zagrebačke mažoretkinje i nadalje trenirati u prostorima Hrvatskog vojnog učilišta, te imati Božićni koncert za svoje članove u prosincu.



NAŠI TRENERI ZA VIKEND U SLOVENIJI
Naši treneri drugi vikend za redom boravit će u Sevnici, Slovenija, gdje pripremaju defile za Slovensko nacionalno prvenstvo. Do sada je odrađeno 12 sati treninga, ovu subotu i nedjelju odradit će se još 9, a potom u travnju će se odraditi čišćenje defilea sa 3 sata, što znači da će ukupno biti odrađeno 24 sata treninga. U Sevnicu odlaze dva trenera službenima automobilom Zagrebačkih mažoretkinja, a spavaju u tamošnjem hotelu.



NASTUPI

- nedjelja 25.1. u 12:30 Z1 televizija, Ljudevita Posavskog 48 ("Sport nedjeljom"), o/o Šef:
Lukša****, Čeh***, Franović**, Skočilović**, Barišić**, Hrvačanin*, Mandarić*, Jerković*, Haboić*, Šlogar*, Halapir*, Križanac, Uđbinac, Agić, Božinović, Gruden



FOTKE sa ljetnih priprema

Naš službeni fotić Željko Bakšaj Žac poslao nam je neke fotke iz svoje arhiva koje nam nije dostavio i do sada nisu objavljene, pa ćemo ih naknadno objaviti. Danas objavljujemo fotke sa jednog od treninga pred Europsko prvenstvo




















------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: petak, 23.01.2015. u 08:46) komentiraj (13)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.