SUZUKI ROAD OVE GODINE


1. VELIKA VIJEST: DOGOVORENE PRIPREME NA MORU ZA SVA TRI 1A SASTAVA
2. VELIKA VIJEST: SOKOL ĆE IZRADITI DODATNU OPREMU
3. VELIKA VIJEST: MEĐU RIJETKIMA KOJI ĆE OSTATI U VOJSCI
4. VELIKA VIJEST: LUDE MAŽORET IGRE I BLISKA SURADNJA SA MAŽORET-TIMOVIMA

5. VELIKA VIJEST: SUZUKI ROAD OVE GODINE

Na sastanku sa g. Miljenkom Gvozdićem, direktorom Suzukija za Hrvatsku izražena je želja Suzukija za nastavkom suradnje sa Zagrebačkim mažoretkinjama, te da ove godine napravimo Suzuki Road sa novim Vitarama, terencima koji ulaze u prodaju u ožujku ove godine. Road bi obuhvatio preko 100 hrvatskih gradova i napravilo bi se više od 4.000 km, tj. oko 20.000 km ukupno sa 5-6 automobila koji će biti na roadu. Istim bi nam Suzuki dao dva nova Swifta koji bi zamjenili 6 godina stare Toyota Yarise, a time bi nam cjelokupan vozni park od 3 automobila bio Suzuki. Naravno, novi auti će bitno pojeftiniti rad ureda i smanjiti troškove, a što je i te kako bitno u kontekstu daleko manjih prihoda koje imamo zbog petogodišnje recesije i krize. Road bi se održao na proljeće 2015. po izlasku novog modela.



JUČER ŠEF ARANŽIRAO MUZIKU ZA KOREOGRAFIJE S1A

Jučer je Šef bio kod Jurice Rukljića, akademskog glazbenika i dirigenta našeg orkestra koji je napravio aranžmane za dvije korografije. Nekoliko sati g. Rukljić i Šef su prolazili kroz aranžmane i mijenjali neke dijelove kako bi ih orkestar što kvalietnije izvodio, a S1A mogao kvalieteno otplesati na turnejama. Poseban oslonac bio je na ritam sekciji, te na trubama i krilnicama koje su važne za dinamiku plesa i jačinu muziciranja koje je neopisivo bitno za sviranje na otvorenom prostoru gradskih ulica i trgova. Ogromna glazbena stručnost g. Rukljića, te iskustvo našeg Šefa odličan su spoj za što bolju kvalitetu zajedničkog nastupa orkestra i Zagrebačkih mažoretkinja na turnejama. G. Rukljić je završio i treći aranžan (Vanessa Mae), no isti su samo prošli uz osnovne natuknice, te će tek jedan od idućih dana proći reviziju i tog aranžmana.

Jurica Rukljič diplomirao je tubu na Glazbenoj akademiji Sveučilišta u Grazu, te je stalni tubista Simfonijskog orkestra HRT-a. Istovrmeno svira u nekoliko klasičnih komornih orkestara, te najpopularnijim bendovima hrvatske i regije među kojima i u Huljićevom Madre Badessa bandu. Sa svojim puhaćim orkestrom POMP (Puhači orkestar Mrzlo Polje), koji je i službeni orkestar Zagrebačkih mažoretkinje, u vrlo kratko vrijeme je od nepoznatog orkestra došao na prvo mjesto u Hrvatskoj, osvojivši prošle godine titulu prvaka Hrvatske. G. Rukljić orkestrira (aranžira) za velik broj različitih orkestara. Surađuje sa nekoliko visokih glazbenih ustanova u regiji, a vrlo je izvjestan kandidat za mjesto profesora na Glazbenoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu gdje bi trebao predavati tubu.



NASTUPI

- subota 31.1. u 17.30, Kutija Šibica (međunarodni mačevalački turnir "Mažuranić"), o/o Reno:

- nedjelja 1.2. u 15.00, Kutija Šibica (međunarodni mačevalački turnir "Mažuranić"), o/o Reno:

- nedjelja 1.2. u 6:30 sati, ured, prijevoz službenim autima (Svečana skupština povodom 20. godišnjice HMS-a, Rijeka), o/o Šef:



FOTKE sa Inicijacije za nove razvodnice
Slike Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja) i Šef

Inicijacija je započela Cafnšrajtom, obilaskom grada sa bakljama. Ovo je stara zagrebačka tradicija u kojoj su postrojbe zagrebačkih garnizona Austro-ugarske obilazile grad pod bakljama kada bi dobile novog zapovjednika. Tradiciju su obnovile Zagrebačke mažoretkinje i Cafnšrajt rade svaki puta kada dobivaju nove predvodnice ili razvodnice. Cafnšrajt započinje paljenjem baklji na baklju predvodnice





















Potom se povorka kreće Palmotićevoj i Jurišićevom do Trga bana Jelačića
















...nastavak u idućem postu (9186, 066)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: srijeda, 28.01.2015. u 09:10) komentiraj (12)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.